/ район Северен

Поредни две акции по облепяне на излезли от употреба МПС-та (ИУМПС) проведе администрацията на район „Северен” през седмицата, съобщи кметът на района Ральо Ралев.

Акциите се провеждат в изпълнение на Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Пловдив.Става въпрос за автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и намиращи се на терени общинска собственост-на улици, тротоари, паркинги, зелени площи или друга общинска територия.

С нови съоръжения за игра се сдобиха 5 от площадките за домашни любимци в „Северен”

В изпълнение на горепосочената Наредба се сформира комисия с участието на представители на районната администрация, на ІІІ РУП Пловдив, на ОП „Паркиране и репатриране” , както и на фирмата, сключила договор с Община Пловдив за принудително репатриране на автомобилите, които не отговарят на наредбата.

След извършения обход на сформираната комисия са облепени 21 броя автомобили.

Ральо Ралев специален гост на 90-годишния юбилей на жена от "Северен"

Първата акция се проведе в „Шекер махала” на ул.”Напредък” №18-28, срещу КАТ, където са облепени 6 броя автомобили, а втората акция в кв.”Кършияка” на следните улици:

ул. „Луда Яна“ № 3-1 бр.;

ул. „Васил Левски“ № 101-1 бр.;

ул. „Найден Попстоянов“ с ул. „Вук Караджич“-1 бр.;

ул. „Найден Попстоянов“ № 9 – 5 бр.;

ул. „Стоян Заимов“ № 16-18-1 бр.;

ул. „Пазарище“ № 1-3-1 бр.;

ул. „Найден Попстоянов“ № 11-1 бр.;

ул. „Стара планина“ към ВУАР-1 бр.;

ул. „Борис Дякович“ № 6 – 2 бр.;

ул. „Борис Дякович“ № 2-4 – 1 бр.

След облепяне на автомобилите със стикери, собствениците имат срок от три месеца сами да ги преместят в частен имот или да ги предадат на скрап. Ако това не се случи, след изтичане на срока колите ще бъдат репатрирани принудително на отредените за целта места.

Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства в район „Северен” е 032/901 165 - отдел „Екология”.

„През следващите месеци предвиждаме още акции по облепяне със стикери, както и за репатриране на ИУМПС”, сподели кметът Ральо Ралев.