„Има данни, че при всички случаи има напуснати нарушения, по отношение поддържането и извършването на сечта над тези селища. Важният въпрос по отношение на наводнението дали тези нарушения са допринесли. За мен важният въпрос, извън контекста на наводнението, да не се допускат подобни нарушения и да се елиминират подобни практики". Това каза на брифинг служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. 

„Горе има може би стотици, да не кажа повече кубици дървесина, оставени безразборно на различни места, при положение, че населението очаква дърва и при положение, че цената на дървения материал скача всеки ден“, обяви Демерджиев.

Продължава битката с щетите след потопа в Карловско (ВИДЕО)

„Има данни за извършена сеч, извършена в нарушение с плановете, по които трябва да се извърши такава сеч. Те предвиждат къде трябва да се складира, как да се извози дървесината, къде може да се остави на терена и какво може да се остави на терена“, категоричен е Демерджиев.

Той заяви, че е възможно тези нарушения да са допринесли за бедствието, но „следствието ще си каже тежката дума по този въпрос“.