/ Dariknews.bg
Българската социалистическа партия обяви първите имена на своите кандидат-кметове, за предстоящите местни избори през есента.

Общинската избирателна комисия в Смолян ще е от 13 члена

Първата чисто партийна кандидатура бе обявена за Община Чепеларе, където Пантелей Мемцов ще бъде кандидат за кмет на родопската община, съобщи народният представител от БСП, Дора Янкова. Освен това, социалистите са с ясни кандидат-кметове и в населените места на територията на общината Чепеларе.

Кандидат за кмет на село Павелско е настоящата кметица Нели Дочева. За кметското място в село Хвойна социалистите определиха безпартийната Елена Сивакова.

„Впечатляваща е листата на кандидатите за общински съветници- добро съчетание на подготвени млади хора и предприемачи в сферата на дърводобива, строителството, туризма и други сектори на общинското стопанство“, коментира Янкова.

Консултациите за ОИК-Пазарджик ще се проведат в общината

Освен това, от БСП-Смолян обявиха, че застават зад кандидатурата на д-р Нези Хутева, която ще се бори за кметския стол в Рудозем. Ветеринарният специалист ще бъде  издигнат от широка коалиция, в която влизат партии от ляво, център и дясно.

Предстоят Общинските конференции на БСП и в останалите общини в Смолянско, където ще станат ясни и другите кандидатури. „В Смолян кандидат-кметът ще бъде ясен най-късно до 10 септември, има много номинации“, коментира още Дора Янкова.