Без автомобили в Централната градска част в деня на откриването на Пловдив - ЕСК 2019
Без автомобили в Централната градска част в деня на откриването на Пловдив - ЕСК 2019 / фейсбук
30 000 одеяла и шалове с логото на ЕСК ще бъдат раздадени на гостите на откриващото събитие
Пловдив 2019
100199
Пловдив 2019
  • Пловдив 2019
Без автомобили в Централната градска част в деня на откриването на Пловдив - Европейска столица на културата. Това предвижда местната управа за 12 януари, когато ще бъде даден официален старт на мащабното събитие.

Еврокомисар Мария Габриел ще присъства на официалното откриване на Пловдив - Европейска столица на културата

Три ще са буферните зони, където ще могат да паркират  гостите на града, а с градския транспорт те ще могат да се придвижат до Центъра. Автобуси с номера 1, 4, 6, 9, 10, 12 и 21 ще се движат до 24 часа.

Старият град с артистични изненади за откриването на ЕСК 2019

По думите на кмета Иван Тотев, 30-метровата сцена, издигаща се на централния пловдивски булевард „Цар Борис Трети Обединител“, напълно кореспондира с очакванията на градската управа. Градоначалникът обясни, че избраната локация е именно там, за да се вижда кулата от колкото се може повече страни.

Без автомобили в Централната градска част в деня на откриването на Пловдив - Европейска столица на културата
netinfo


Зрителите ще бъдат разположени по продължението на булевард „Цар Борис III Обединител“, от северната страна на Пощата чак до началото на Цар-Симеоновата градина, както и откъм църквата „Света Петка“.

Няма да бъде разрешено паркирането на автомобили в централна градска част в карето между булевардите „6-ти септември“, „Източен“, „Христо Ботев“ и „Руски“. 

Грандиозната сцена за откриването на ЕСК - символ на Съединението

Градският транспорт е съобразен с местата на буферните паркинги, определени за гостите, които не са от Пловдив. Те ще могат да използват безплатно паркинга пред Панаира, на бул. „Марица“ – север, до зала „Колодрума“ и в зоните на стадион „Пловдив“. Платен ще бъде многоетажният паркинг вътре в самия Панаир.

Кулата за откриването на Пловдив 2019 вече се извисява на 3 нива (СНИМКИ)

В Центъра на града ще се раздават топли напитки, както и 30 000 одеяла и шалове с логото на Пловдив – Европейска столица на културата.Очаква се над 40 000 души да наблюдават на живо откриващата церемония.

Иван Тотев се наметна с едно от одеялата, които ще бъдат раздадени на зрителите на Пловдив - ЕСК 2019
netinfo

Иван Тотев изрази убедеността си, че откриването на Пловдив - Европейска столица на културата е много голямо и грандиозно събитие, което ще бъде запомнено с хубавите неща, които се случват. И призова критикарите да "напуснат потъващата си лодка".