/ gustonews.bg
Николай Радев в рубриката Ако бях кмет
100681
Николай Радев в рубриката Ако бях кмет
  • Николай Радев в рубриката Ако бях кмет
Три са основните стъпки за решаване на проблема с незаконното строителство. Първата е да се спре неговото разрастване, втората е всички жители на махалите и кварталите да бъдат регистрирани и е третата е, ако ромите искат да живеят там, да бъдат задължени да узаконят къщите си, чрез закупуване на земята и т.н.

Засега Тотев остава с 1500 лв. заплата, не иска по-високо възнаграждение

Това заяви в рубриката на Дарик радио „Ако бях кмет“ председателят на групата на БСП в ОбС и директор на Английската гимназия в Пловдив Николай Радев. По думите му, Бюджет 2019 на Пловдив е безидеен, безприоритетен и няма визия, а капиталовата програма е разхвърляна.

Според Радев, бизнесът в Пловдив има нужда от облекчаване на възможностите на условията, в които работи. Две от от задължителните условия в тази насока са промяна в работата на тежкия административен апарат и подобряване на трафика в града. Николай Радев е категоричен още, че трябва да се потърси отговорност защо не се реализира Транспортният проект на Пловдив и къде са милионите по него.

След тричасов дебат съветниците приеха Бюджет 2019

С подобряване на трафика и чистотата, ще се подобри и въдуха, който дишаме, коментира още той. Дали той ще бъде номинация на БСП за кмет на Пловдив, е много рано да се говори, счита Радев. Но е убеден, че по отношение на останалите номинации от другите партии за управник на града на тепетата, листата за предстоящите местни избори ще преповтори последната на 90%.

Председателят на групата на БСП в ОбС смята още, че изборите за ЕП ще бъдат проверка на партиите за местния вот и не е изключено резултатът от тях да доведе до предсрочни такива.

На последната сесия на ОбС БСП поиска извърнердна сесия заради работата на „Пловдив 2019“. Според левицата, УС на фондацията не се справя.

„Този бум на туристи, който ни беше обещан, както и проектите, с които градът спечели домакинството за ЕСК като Кино Космос, Тютюневия град и остров Адата няма да се случат“, подчерта Радев.

Затова от левицата искат отчет за работата на фондацията и за това ще се реализира ли, според тях, поне културната програма на Пловдив.

Цялото интервю на Искра Койчева с Николай Радев чуйте в звуковия файл.