изпотрошените автомобили на Горското
изпотрошените автомобили на Горското / netinfo
9 са задържаните роми пребили лесничеи в Баня
94927
9 са задържаните роми пребили лесничеи в Баня
  • 9 са задържаните роми пребили лесничеи в Баня
Девет души са вече задържаните роми за побоя над горски служители край град Баня. Арестувани са 8 мъже на възраст от 19 до 39 години, както и едно непълнолетно момче. Припомням, че трима лесничеи пострадаха при проверка на каруци с дърва за незаконна сеч край река Стряма. Тълпа от ромската махала на град Баня хвърляли камъни и удряли с колове горските стражари, след което избягали.

Още шестима задържани в Баня за побоя над горските

Задържаните за 24 часа деветима роми, са заподозрени в побоя над горските служители, след като в мащабна полицейска акция във вторник на територията на град Баня, бяха проверени 52-ма души, 64 адреса и 32-а автомобила в ромската махала. Оттам са иззети и около 40 кубика незаконно съхраняван дървен материал, за което са образувани 2 досъдебни производства и съставени 6 акта по Закона за горите. В акцията участваха полицаи от Карлово и Хисаря, както и жандармеристи от Пловдив.

Трима горски пострадаха след нападение от роми

Тримата пострадали са в добро състояние. Двама от тях вече дори са се върнали на работа, а третият все още е под лекарско наблюдение, съобщи началникът на Горското стопанство Добрин Иванов. Нападението е извършено, след като седем лесничеи виждат три каруци, натоварени с дърва. Две от тях успяват да избягат, но горските спират третата. В същия момент група роми ги нападат с камъни и колове. Изпотрошени са и два от служебните автомобили на Горското стопанство, допълни Добрин Иванов.

Задържаха трима роми заради побоя над горските край Хисаря

Добиваната от ромите без разрешение дървесина се продава на черния пазар за около 30-40 лв. на кубик. Кметът на Баня Емил Мартинчев заяви, че до момента не е имало сериозни проблеми с ромите в града, но по-младите от тях са доста агресивни.

В Районна прокуратура-Карлово е образувано досъдебно производство за причиняване на телесна повреда на длъжностно лице при изпълнение на служебните му задължения. Работата по случая продължава.