/ ThinkStock/Getty Images
25 години лишаване от свобода при първоначален строг режим определи Окръжният съд в Пазарджик на 29-годишния Светослав Йорданов за жестокото убийство на 2-годишния му доведен син. Момченцето бе пребито до смърт на 23 ноември 2017 година в дома на обвиняемия. Магистратите решиха още мъжът да плати на двамата родители на детето по 150 000 лева обезщетение.

Мъжът, пребил с юмруци детето на приятелката си, остава в ареста

Изненадващо делото приключи още на първото си заседание, тъй като протече по съкратеното следствие, при това по искане на адвокатката на Светослав, с което той на практика признава изцяло вината си. Това беше неочаквано, тъй като при гледането на мярката му за неотклонение твърдеше, че е подписал неща, които не били верни, защото при разпита бил бит и държан жаден.


Доживотна присъда поиска прокурорът по делото, като припомни, че убийството е умишлено и извършено по особено жесток начин. Направената съдебно-медицинска експертиза показва, че повечето нанесени удари са били смъртоносни. Роля за тежкото наказание изигра и фактът, че Светослав има 4 предишни присъди, последния път излязъл от затвора само година преди убийството на момченцето.

Според адвокатката муq той не искал да убие доведения си син. Разбра се обаче, че го е удрял многократно защото много плачел. Смъртоносните травми в главата станали, след като детето се дърпало от подсъдимия и си удряло главата в пода. Като видял, че малкият не се събужда, Светослав опитал да му окаже първа помощ и го закарал в Спешна помощ.

Пастрок преби до смърт едногодишно момченце

Защитата се противопостави на исканите обезщетения за родителите на момчето с мотива, че майката е осъждана за нанесени телесни повреди на друго свое дете. Освен това проституирала и оставяла малкия да го гледа втория му баща. Биологичният пък се е отказал от сина си и не полага грижи за него.


Този път Йорданов не отрече вината си. В последната си дума заяви само че не бил искал да убива доведения си син и съжалява.

Присъдата му може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативния съд.