/ iStock/Getty Images
След вандалска проява е демонтирано едно от сърцата, част от надписа с цветни букви на български и английски език "Плевен" в центъра на града.

То бе надраскано с нецензурни думи, което е наложило да бъде почистено и след това пребоядисано, преди да бъде върнато отново на мястото си.

Това обясни пред журналисти кметът Георг Спартански. Той добави, че и другото сърце в надписа ще трябва да бъде пребоядисано, за да няма разностилие. 

Добро сърце: Младеж, извадил Богоявленския кръст, дарява наградата си за лечение на дете

Кметът каза още, че ще се провери дали в периметъра на охранителните камери в района попадат буквите. Ако се наложи, ще бъде монтирана допълнителна камера, за да следи за други вандалски прояви и по възможност да се разкриват извършителите.

Цветните букви на надписа "Плевен" бяха монтирани през пролетта на 2016 година в тревната площ между Големия фонтан и водните огледала. Веднага те се превърнаха в една от атракциите за плевенчани и гостите на града, любимо място за снимки във всеки един сезон.

Надписът е във вариант на кирилица и на латиница, като и в двата буквата "в" ( V ) е във форма на сърце. Автор на проекта е художникът Красимир Коцев. Буквите са метални, с височина 100 см, а сърцата - 120 см. През тъмната част от денонощието те са осветявани. 
Елина Кюркчиева, БТА