Рекорден е броят на студентите от Великобритания в МУ-Плевен
Рекорден е броят на студентите от Великобритания в МУ-Плевен / archiv.DarikNews

Рекорден е броят на студентите от Великобритания, желаещи да се обучават по специалността "Медицина" в плевенския Медицински университет. Тази година те са вече 62 - ма и са най - голямата група след българските студенти. 
Те пристигнаха в Плевен на 2 и 3 февруари и в неделя вечерта се събраха на парти, на което специален поздрав към всички поднесоха изпълнителите от Северняшкия ансамбъл.

Рекорден е броят на студентите от Великобритания в МУПлевен
netinfo

За втора година д-р Бенджамин Амброуз набира студенти за Медицински университет - Плевен. Той сподели подробности около набирането на чуждестранни студенти за Медицинския университет в Плевен.

Рекорден е броят на студентите от Великобритания в МУПлевен
netinfo

"Набрали сме студенти от Великобритания , които са с високо качество. Повече от 17 000 британски студенти не успяват да се обучават по специалност "Медицина" във Великобритания. Освен желанието на младите хора да изучават "Медицина", те искат да се обучават в Европа и това, което правя аз е че им давам безплатни съвети, тъй като във Великобритания липсват такива консултантски фирми, които да съветват студентите за това, къде могат да получат качествено обучение.

Най - често задаваните въпроси от кандидатстудентите са във връзка с културата, езика и сигурността в държавата, в която ще се обучават. Във връзка с това, Плевен има своите предимства и разбира се, не на последно място стои и финансовата страна на нещата", обясни Бенджамин Амброуз.

Той споделик, че много от стъдентите са посещавали Плевен още преди да решат да се обучават тук и всъщност всички те имат положителни впечатления от града.
"Надяваме се да установим едни добри взаимоотношения и сътрудничество между Плевен и британските студенти и това е точния смисъл на европейския съюз".

Бенджамин Амброуз отбеляза, че британските студенти са най - голямата група в университета след българските студенти и изрази личната си благодарност към гражданите на Плевен за това, че приемат студентите от Великобритания за бъдещия им шестгодишен период на обучение и живот в града.

Заместник-деканът на Факултет „Медицина" в МУ - Плевен Регина Комса Панкова уточни, че българската диплома, издадена от Медицински университет - Плевен е валидна в целия Европейски съюз така, както и английската например, а за останалата част от света, това е въпрос на генералните споразумения между съответните страни и България.