/ ThinkStock/Getty Images
В Плевен утре се приемат още мерки в подкрепа на бизнеса и културата в условията на пандемия от COVID-19. Те ще бъдат обсъдени на заседание на Общинския съвет, което ще започне от 09.00 часа в зала "Катя Попова" при закрити врата, съобщиха от пресцентъра на съвета.

В Плевен ще създадат най-големия баскетболен фотоалбум и мащабен фототапет

Съветниците ще допълнят решението си за освобождаване на физически и юридически лица - ползватели на терени и наематели на нежилищни обекти, както и концесионери, от местни такси, наеми и вноски. Ще бъдат променени някои регламенти за търговска дейност в община Плевен.

Предвижда се изменение на Общинската инвестиционна програма за 2020 година и сключване на договор за кредит с "Фонд за органите на местно самоуправление в България - ФЛАГ" за краткосрочен общински дълг.

Чрез допълнение на правилника на общината културните проекти ще бъдат съфинансирани, тъй като културната сфера се оказва сред най-засегнатите от навлизането на пандемията от COVID-19.

Детските ясли и градини започват прием на деца от 1 юни

Целта е да бъдат подпомогнати със средства от общината културните формации и състави, които са в застой и изпитват липса на финансови ресурси. Ще бъде предоставена възможност за подпомагане на разработени от тях проекти.

Ще бъде приета и нова наредба за ползване на общинските спортни обекти. Съветниците ще обсъдят предложение за приемане на дарение от ПП "Движение Да, България". То представлява мобилно приложение за електронно гласуване на сесиите на ОбС, обучение на локалните IT администратори за работа с него и текуща поддръжка, посочват от пресцентъра на съвета.
БТА