/ iStock/Getty Images
Четирима излекувани от коронавирус са изписани за два дни в Плевен, сред тях е 90-годишна жена. Това съобщи Момчил Цветков - говорител на Университетската болница "Д-р Георги Странски".

Четири нови случая на COVID-19 в Плевен, излекувани са още шестима

Излекуваните са на възраст над 70 години. Деветдесетгодишна жена и осемдесет и петгодишен мъж са сред хората, преодолели заразата на най-висока възраст в тази плевенска болница.

Около 80 на сто от пациентите с COVID-19 са възрастни хора, коментира Цветков. В момента в болницата се грижат за 15 хоспитализирани в инфекциозна клиника и във вътрешна клиника. Четирима от приетите за лечение са в интензивното отделение на клиниката по анестезиология.

За изминалото денонощие полицията в Плевен образува нови досъдебни производства заради неспазване на 14-дневната карантина, наложена във връзка с пандемията от COVID-19.

Три са новите случаи на COVID-19 в Плевен

Наказателно преследване предстои за 28-годишна жителка на Тръстеник и 22-годишен мъж от Гулянци, които не са се съобразили със забраните на здравните власти. Сред нарушителите са също 32-годишен от Червен бряг и 35-годишен от Реселец, които не са открити от полицията на посочените от тях адреси.

В Плевен е засечен 46-годишен нарушител, а в Трънчовица - 54-годишен мъж. Разследващи полицаи продължават работата по тези случай по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс. За всички е сезирана прокуратурата в Плевен.
БТА