/ iStock/Getty Images
Положителните с COVID-19 от началото на епидемията досега в област Плевен надхвърлиха 171
Пет са новите случаи на коронавирус в Плевен. Това стана ясно по време на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб.

Нови седем случая на заразени с коронавирус в Плевен

Двадесет и осем вече са приетите с COVID-19 за болнично лечение
. Това съобщи говорителят на Университетската болница "Д-р Г.Странски" Момчил Цветков.

Петнадесет от заразените са хоспитализирани в инфекциозната клиника. Десет от носителите на вируса са във вътрешното отделение. Трима от пациентите са приети в интензивно отделение.

"Постъпилото в болницата преди дни деветгодишно момче е в добро състояние", уточни Цветков. За изминалото денонощие не са установени нови случаи на заразени медици от болница "Д-р Г.Странски", допълни той.

43-годишна жена издъхна в "Спешното" на Плевен с COVID-19

Положителните с COVID-19 от началото на епидемията досега в област Плевен надхвърлиха 171 и броят продължава да е водещ в страната, след този в София.


По данни на МВР в региона са образувани 6 нови досъдебни производства за неспазване на домашната карантина, постановена заради пандемията от COVID-19. Полицейски проверки са установили, че 54-годишен от Ленково, 52-годишна и 53-годишна - двете от Славяново, 50-годишен от Чомаковци, 40-годишен от Ловеч и 26-годишен от Кнежа, които са нарушили мерките срещу заразната болест.

15 нови случая на коронавирус в област Плевен

Със същото нарушение са засечени 18-годишен жител на Асеновци и 55-годишен от град Левски
. Срещу двамата са образувани бързи полицейски производства. По всички случаи е сезирана прокуратурата за наказателно преследване.
БТА