/ iStock/Getty Images
Четири нови случая на COVID-19 в Плевен. Това стана ясно по време на редовния сутрешен брифинг от секретаря на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

Три са новите случаи на COVID-19 в Плевен

Излекувани са още шестима от заразата, 20 остават на лечение в Университетска болница "Д-р Георги Странски"
. Това съобщи Момчил Цветков - говорител на лечебното заведение.

Сред изписаните са 9-годишно момче и възрастен мъж на 85 години, които, както и останалите излекувани, са в добро състояние, изчистени от вируса, но според правилата остават под домашна карантина.

Изписват трима излекувани от COVID-19 в Плевен

От хоспитализираните в болницата 20 вирусоносители, деветима са настанени в инфекциозната клиника, осем са клиниката по вътрешни болести, а трима - в интензивното отделение на клиниката по анестезиология.

През изминалото денонощие са установени два нови случая на медицински специалисти от болницата с COVID-19 - лекарка от инфекциозна клиника и медицинска сестра от отделението по хемодиализа. Те са в добро състояние и са карантина вкъщи, уточни Цветков.

Четири нови случая на COVID-19 в Плевен, сред които две деца

Ръководството на Университетската болница "Д-р Георги Странски" днес поздрави по случай професионалния празник 12 май специалистите по здравни грижи в Плевен, които полагат много усилия и се справят успешно досега с пандемията от COVID-19, допълни говорителят на лечебното заведение.
БТА