Прокуватурата в Плевен ръководи досъдебно производство във връзка с разкрито на 9 ноември помещение, вкопано под земята в частен имот в село Бреница,, съобщиха от обвинението.

Прокуратура

По случая се води разследване за отглеждане на растения коноп в нарушение на установените правила в Закона за контрол върху наркотичните вещества 

Столични криминалисти иззеха над 7 килограма наркотици (СНИМКИ)

При извършеното претърсване в частен имот в селото, обитаван от 44-годишен мъж, е открито специално пригодено помещение, вкопано в земята, с монтирана инсталация за отглеждане на растения от рода на конопа, включваща осветителни LED тела, вентилатори, превключватели, електрическо захранване и разклонители.

=
Прокуратура


Открити и иззети са 28 броя еднотипни пластмасови саксии със засети 28 броя растения от рода на конопа с височина от 20 см до 90 см. В съседни помещения са открити и иззети полиетиленови пликове и пластмасови кутии, съдържащи съцветия от рода на конопа.


Предстои изготвяне на физикохимическа експертиза, провеждане на разпити и други действия по разследване. Разследването продължава под наблюдението на прокуратурата.