/ Thinkstock/Getty Images
Предложение за осигуряване на допълнителни финансови средства от бюджета на Община Плевен за 2019 г. за Общински футболен клуб „Спартак-Плевен" влиза за обсъждане в комисии на Общинския съвет.

Отпускат средства за ремонт на игрище "Сгурията" в Плевен

Предложението от общинска администрация ще бъде разгледано в заседанията на две от постоянните комисии - по „Бюджет и финансова политика” и ПК по „Младежки дейности, спорт и туризъм“, гласи резолюция на председателя на местния парламент Мартин Митев.

С Решение от 31 януари на Общински съвет, е приет сборният бюджет на Община Плевен за 2019 г. в размер на 103 012 525 лв. В същото решение са определени и годишните средства за група „Физическа култура и спорт" в размер на 540 000 лв., в това число за ОФК „Спартак-Плевен" - 100 000 лв.

УС на ОФК "Спартак"-Плевен с благодарност към футболисти и треньори за влизането в Б група

След участие в Трета Северозападна аматъорска футболна лига и успешно завършване на Сезон 2018/2019 г., футболният отбор на ОФК „Спартак-Плевен" се класира на първи, с което придоби и правото да участва в новото футболно първенство, Сезон 2019/2020 г. във Втора професионална футболна група.

Това участие на отбора в по-висша група изисква и значително по-големи финансови разходи, се посочва в предложението, внесено до местния парламент. Уточнява се, че участието в новото първенство е свързано със заплащане на допълнителни разходи и такси, които при планиране на средствата във връзка с участието в аматьорската лига не са били необходими и не са предвидени при приемане на разходите по бюджета за тази година.

Гласуваха разпределение на средствата за спорт и младежки дейности в Община Плевен

Такива са разходите за: фактура на БФС за 9 домакински срещи, разходи за футболни съдии; такса за участие; допълнителни разходи за наем на лицензиран стадион за провеждане на домакински мачове и други.

Във връзка с новите обстоятелства, свързани с ОФК „Спартак-Плевен", се предлага за клуба да бъдат осигурени допълнителни финансови средства в размер на 30 000 лв.

Средствата ще са за сметка на реализирани икономии в бюджета на Общината за тази година.