topka
topka / dariknews.bg
Кметът на Плевен е получил от Футболния съюз писмено уверение, че ще бъде финансирано обновяването на открития футболен терен, наричан „Сгурията“, който се намира зад стадион „Плевен“.
Това информира кметът на Община Плевен Георг Спартански по време на седмичната си оперативка.
С влезлия в сила от тази година нов Закон за физическото възпитание и спорта се дава възможност на лицензираните спортни федерации да получават безвъзмездно право на строеж или право на ползване на имоти - публична или частна общинска собственост,  за строеж или модернизация на спортни обекти. Така БФС ще може да финансира обновяването на терен УПИ с ид. № 56722.659.1048 на територията на Плевен за осигуряване на тренировъчния процес на отбори по футбол – деца, юноши и девойки, както и за публично ползване. За финансирането футболната федерация ще кандидатства пред УЕФА за периода 2020- 2024 г. за изграждането или модернизирането на спортни бази.
"Новината е добър знак в годината, когато отбелязваме век плевенски футбол и когато „Спартак Плевен” влезе в „Б” група", коментира кметът Георг Спартански пред журналисти.