/ ThinkStock/Getty Images
Лоши пътища, безработицата и престъпността са част от проблемите, поставени пред областния управител на Плевен Иван Янчев от общински кметове, съобщиха от Областната администрация.

Янчев продължава своята инициатива за лични срещи по места с кметовете на общини, за да чуе какви са проблемите и как може да съдейства за тяхното разрешаване.

В Плевен такса „битови отпадъци“ остава без промяна и тази година

Последните срещи на областния управител са били с кмета на община Кнежа - Илийчо Лачовски, на община Искър - Валентин Йорданов и на община Долни Дъбник - Иван Ветов.

Сред поставените от тях проблеми освен лошата пътна инфраструктура, безработицата и борбата с престъпността, са и такива с уличното осветление, чистотата, демографската криза и свързаните с нея социални услуги, които могат да се предлагат на възрастното население и други.

Миналата седмица Иван Янчев проведе срещи и с кметовете на общините Левски и Пордим. Те са част от стратегията на областния управител за подкрепа на местното самоуправление от страна на държавата и заявка за сътрудничество за просперитета на областта.
БТА