4e6ma
4e6ma / dariknews.bg
„Чешмичката към Зоопарка в парк "Кайлъка" е обект на непрекъснати набези от вандали и в момента, в който бъде ремонтирана, дори преди да са минали 24 часа, бива разрушавана от неизвестни извършители. Вандалските актове и безотговорното отношение към чистотата в парка са най-сериозните проблеми, с които ежедневно се сблъскваме в усилията си да стопанисваме „Кайлъка”, подчерта областният управител Мирослав Петров. Добрата новина този път е, че успяхме да осигурим средства и чешмичката в момента се изгражда в много по-стабилна конструкция. Надявам се на 16 септември тя да бъде пусната”, каза на среща с медиите областният управител на Плевен Мирослав Петров.
 
Държавни, общински и образователни институции излизат заедно за почистването на Кайлъка

Той отбеляза, че важен приоритет в работата на ръководството на администрацията е поддръжката на парка, „но това без финансови средства е непосилна борба”.
„Ето защо сме предприели стъпки за търсене на финансови механизми и възможности за осигуряване на финансиране за осветление на „Кайлъка”. Подготвили сме и предложение за създаване на „Предприятие за стопанисване на парка”, за което ще поискаме държавно финансиране”, каза Мирослав Петров.
 
Договори за сметопочистване ще изискат Областна администрация и Община Плевен от търговските обекти в Кайлъка

Той обаче подчерта, че на този етап тези инициативи са все още на проучвателен етап. „При първи резултати от усилията ни, ще ви уведомим своевременно”, ангажира се пред журналистите областният управител Мирослав Петров.