/ БТА
От записи на камери се издирват младежите, изтръгнали осем бронзови букви от надписите на паметника на Девета пехотна плевенска дивизия и ген. Владимир Вазов на площад "Свободата" в Плевен. По думите на директора на дирекцията "Обществен ред и сигурност" при Община Плевен Венцислав Катинов става въпрос за непълнолетни момчета на възраст около 15-16 години. Вандализмът е извършен на 6 юли вечерта.

Щети за хиляди левове са нанесени в центъра на Плевен

Стефка Григорова, директор на дирекцията "Хуманитарни дейности" в Община Плевен, съобщи, че вече са поръчани осем нови букви, които да бъдат монтирани в надписите. 

БТА

По повод зачестилите вандалски прояви най-вече в централната част на града, кметът Георг Спартански каза, че ще инициира среща с ръководството на Областната дирекция на МВР във връзка с посегателствата и мерките за защита на обществения ред и общинската публична собственост. Според него трябва да се въведат пеши полицейски патрули, които да правят обходи поне от Градската градина до театъра. 

Както стана известно по-рано днес, значителни щети са нанесени умишлено и по поливната система в централната част на Плевен. Извършителите са заснети от камери като видеозаписите ще бъдат предадени на полицията.
 

БТА

Елина Кюркчиева, БТА