/ Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”-Ловеч
Общо пет робота „Финч” за компютърно моделиране и информатика са получени в Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”-Ловеч, като дарение от посолството на САЩ и фондация „Глобални библиотеки - България“, съобщават от културната институция.

Червенокръстци заляха Ловешка област с мартеници

Те представляват  нов тип роботи за компютърно моделиране и информатика, предназначени да подпомагат овладяването на различни езици за програмиране от детска аудитория. Подходящи са за ученици от всички възрасти за целите на обучението по информационни технологии.

11 инвестиционни предложения подадени през 2018 г. в Ловеч

Роботът е малък, а програмата, с която се управлява - достъпна за деца. Това е една добра възможност децата да направят първите си стъпки в програмирането по един интересен и забавен начин. „Финч” поддържа над дузина езици за програмиране, включително такива, подходящи за ученици на едва пет години.

Програмирането с помощта на робота „Финч” развива детското креативно и логично мислене по един любознателен, интересен, интуитивен, забавен и занимателен начин. Новата услуга е напълно безплатна. В заниманията могат да се включат детските градини и училищата в града и областта. Семинарните занятия се провеждат за деца от 6 до 14 години в групи до 8 човека.