/ Gulliver/Getty Images
С изложба на художника Борис Кацов галерия "Марин Гогев" в Перник открива новия си творчески сезон, съобщиха от институцията.

Ще бъдат показани 25 творби - планински пейзажи и копия на известни картини. Перничани ще могат да видят копие на Мона Лиза, направено от Кацов, портрет на Леонардо да Винчи, копие на творбата на Карл Брюлов "Последният ден на Помпей" и др. Изложбата се открива на 30 септември.

Държавният архив в Перник представя местните родове

Борис Кацов е роден през 1947 г. в дупнишкото село Тополовица, но от 1975 г. живее и работи в Перник. Бил е технически ръководител в транспортното строителство, щатен художник в Завода за тежко машиностроене в Радомир, от 90-те години на миналия век досега е художник на свободна практика.

Рисува предимно портрети и пейзажи. Участвал е в национални изложби в София и Пловдив, редовно се включва в регионалната изложба "Струма", негови творби се показват във всички общи изложби.

Член е на дружеството на СБХ в Перник. Кацов определя рисуването като удоволствие и начин за самоутвърждаване, смята да се посвети на изобразителното изкуство до края на живота си.
БТА