/ iStock/Getty Images
На заседание на Кризисния щаб за борба с коронавируса, областният управител на Перник д-р Симеон Василев настоя за засилване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки.

Нарастват случаите на коронавирус в Пернишко

"За да се ограничат последствията от четвъртата вълна е необходимо да направим изпреварващи стъпки", каза Василев. Той подчерта, че през летните месеци е имало подценяване от страна на гражданите както на мерките, така и на ваксинационния процес и призова институциите и жителите на областта към разумни действия.

данни на Регионалната здравна инспекция, на база 14-дневна заболеваемост, в периода от 26 юли до 9 август, в област Перник регистрираните случаи са 102, което се равнява на 85.58 на 100 000 души.

Шест са новите случаи на коронавирус в Пернишко

Активно болни към момента са 99 души, като 23-ма от заболелите се лекуват в болнични заведения. След наблюдавания през последните месеци спад, сега се забелязва ръст на желаещите да се ваксинират", каза представителят на местната здравна инспекция Явор Чаушев.

Само през вчерашния ден са били поставени 174 дози ваксини. На заседанието бе взето решение да бъде изготвен график и още от следващата седмица да започнат проверки в обществения транспорт и обектите с обществено предназначение.
БТА