/ iStock/Getty Images
Ваксинацията в областта върви по график
"Допълнителни имунизационни кабинети ще бъдат разкрити в област Перник", съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Александър Златанов.

Така освен в областния център Перник ваксини срещу коронавирус ще могат да се поставят на място и в останалите по-големи общини в региона.

"Ваксинацията в област Перник върви по график, като паралелно с продължаващата имунизация на учителите и непедагогическия персонал, с мобилни кабинети през тази седмица ще бъдат обхванати и настанените и работещите в социалните домове", каза д-р Александър Златанов.

Фризер за съхранение на ваксините пристигна в Перник

"Нямаме вече никакви ограничения, поне засега, във ваксините. Няколко вида ваксини вече доставяме.
И ще разширим съответно интензитета на ваксиниране. Ще отворим, в процес сме, още няколко имунизационни кабинета. Преговаряме с едно ДКЦ да направим такъв кабинет и съответно - в по-големите общински центрове Брезник, Радомир, Трън.

В следващия момент самите лични лекари ще започнат да имунизират пациенти от своята пациентска листа. И наблюдаваме процеса. При необходимост ще търсим и отваряне на още кабинети", каза д-р Златанов.

Вече се работи и по създаването на организация за имунизиране на хората, които ще бъдат ангажирани с провеждането на изборите.
БНР