/ ThinkStock/Getty Images
В хода на проведена специализирана операция, полицаи от Лом и Монтана са иззели 10 кг канабис и две електронни везни, съобщиха от полицията. Полицейските действия стартирали след получени сигнали.

Повдигнаха обвинение на мъж за опит за контрабанда на марихуана за 43 240 лв.

В понеделник, на територията на селата Якимово и Расово те спрели за проверка товарен и лек автомобил. От 20-годишен пътник в товарната кола те иззели кутия, съдържаща 12.22 г марихуана.

От джоба на якето на 50-годишен пътник в лекия автомобил - две кутии с общо 32,71 г канабис последвало и претърсване в жилището на 50-годишния в Медковец, където са намерени още 9,2 кг суха, зелена листна маса, дала характерната реакция на канабис при полевия наркотест.

Повдигнаха обвинение на мъж от Чехия, опитал да пренесе 19,840 кг прекурсори (СНИМКА)

Същият ден, след получена информация, служители на Районно управление-Монтана извършили процесуално следствени действия и в друг апартамент в областния град и в имот в с. Бъзовец, обитавани от 31-годишен монтански жител.

На адресите са намерени общо 639 г от същата дрога и две ел. везни. Тримата мъже са задържани в полицейските арести. По случаите са образувани досъдебни производства, работата по документирането им продължава под наблюдението на прокуратурата.