/ iStock/Getty Images
Рецидивст с 19 присъди ще застане отново пред Темида за да отговаря по обвинение за грабеж, съобщават от Окръжна прокуратура-Ловеч. 

В съда е внесен обвинителен акт срещу 43-годишният мъж. Престъплението е извъшено на 30 септември м.г., около 2:00 часа в град Луковит, при условията на опасен рецидив. Мъжът ударил с шамар и юмрук в лицето Е.Д. от София, крещейки му "Давай парите!", след което му откраднал 120 лева и мобилен телефон. 
 
Обвиняемият е осъждан 19 пъти за извършени престъпления от общ характер, от които четири пъти за грабежи. Ден преди престъпленията, К.З. и пострадалият Е.Д. се запознали в района на „Лъвов мост“ в гр. София. Двамата пили бира до 22.00 ч., след което с автобус отпътували за гр. Луковит, където продължили да употребяват алкохол.  През цялото време сметките плащал пострадалият. В ранните часове на 30.09.2021г. обвиняемият започнал настоятелно да иска пари от Е.Д., но той му отказал. Тогава К.З. изкрещял „давай парите“, нанесъл няколко удара с шамар и с юмрук в лицето на пострадалия и му взел парите от джоба на анцуга му. Малко по-късно обвиняемият поискал Е.Д. да му даде мобилния си телефон, за да го ползва, но след това отказал да му го върне. Същата сутрин пострадалият съобщил в полицията за извършените грабеж и обсебване. Обвиняемият е задържан и в момента е в Затвора-Ловеч, соъобшават от държавното обвинение. 

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Прокуратура на Република България