/ iStock/Getty Images
Районната прокуратура във Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу двама мъже за извършено от тях престъпление.

На 07.12.2021 г. обвиняемите решили да се сдобият с пари по незаконен начин, като отнемат пенсия от самотно живеещия в Брегово. Възрастният мъж бил инвалид, не можел да се придвижва самостоятелно. За него се грижел социален работник, който го посещавал ежедневно.

Снабдени с ножица, маски и ръкавици мъжете тръгнали към къщата. Прескочили оградната мрежа на двора, срязали халката на катинара и влезли в дома на пенсионера. Единият от тяхсе нахвърлил върху спящия мъж, развикал се, нанесъл му удари с юмруци в лицето. Настоявал за пари.

От безизходица мъжът казал за местонахождението им. Грабителите отнели от него 300 лева и мобилен телефон и избягали. Впоследствие си разделили парите поравно.

Пострадалият изпитвал болки. Искал да се обади в полицията, но нямал телефон и не могъл да стане от леглото.

На следващия ден възрастният мъж бил посетен от личния си асистент, на когото разказал за случилото се. Незабавно бил подаден сигнал до органа на реда.

В хода на разследването извършителите на грабежа са били установени.

Престъплението е било извършено изключително брутално, нагло и арогантно. Деянията на обвиняемите са с висока степен на обществена опасност, тъй като са насочени са спрямо възрастен, беззащитен, трудноподвижен човек.

Предстои делото да продължи в съда.