Пропадна част от пътя до Троянския манастир. Срутила се е част от подпорната стена на пътя Орешак-Черни Осъм. Това съобщи кметът на Троян Донка Михайлова във профила си във Facebook. Подкопаната част е близо до основите на светата обител. Пътят е особено натоварен.

Част от пътя към Троянския манастир пропадна (СНИМКИ)

„Пътят е част от общинската пътна мрежа. Предстои на първо време проектантски екип да изготви проект, от който да стане ясно как може да се укрепи съоръжението. Оказа се, че освен срутената част от пътя има и други дефекти по стената, които трябва да се ремонтират”, заяви инженер Николай Райковски от Община Троян, предаде NOVA.

По думите му, ако пътят се срути изцяло, има алтернативен маршрут, който да се използва, за да не останат населените места в района откъснати от останалата част на света.

Областният управител на Ловеч Светослав Славчев подчерта, че преди да бъдат изготвени геодезическите проучвания на район аи да се изготви прокет - пари от държавата не могат да бъдат искани. Той обеща в рамките на 20 дни документацията да бъде изготвена и да бъдат започнати ремонтните дейности.