Дивдядовският път пропадна съвсем, затварят го за ремонт
Дивдядовският път пропадна съвсем, затварят го за ремонт / netinfo
Дивдядовският път пропадна съвсем, затварят го за ремонт
79249
Дивдядовският път пропадна съвсем, затварят го за ремонт
  • Дивдядовският път пропадна съвсем, затварят го за ремонт

Ускоряващото се пропадане на пътя към шуменския квартал „Дивдядово" налага затварянето му за спешен ремонт през следващите десет работни дни. Това съобщиха на извънредна пресконференция днес кметът на Шумен Красимир Костов и зам.-кметът по строителство инж. Иван Йонков. Ремонтът на пътя ще струва от порядъка на 30-40 хиляди лева, а изпълнител ще бъде „Барс" АД.

„Свлачищните процеси по пътя Шумен-Дивдядово са един изключително сериозен проблем", каза градоначалникът и допълни: „Има един стандартен прийом да се спре движението и да се минава по обиколното трасе. Ние обаче си поставяме за задача да потърсим решение и да запазим движението". Тоя обясни, че идеята е да се направи заобикаляне на движението в западна посока в района на активното свлачище, за да се създаде възможност да не се прекъсва транспортната връзка с Дивдядово. По думите му проектът за свлачището пък ще бъде внесен в Регионалното министерство в средата на следващата седмица. „Евентуалното прекъсване на пътя ще създаде много проблеми, а и немалко разходи за общината. Затова строим нашите планове в посока на това да съхраним движението на пътя", обобщи той.

Дивдядовският път пропадна съвсем, затварят го за ремонт
netinfo

Инж. Иван Йонков, от своя заяви, че решението ще започне да се изпълнява от утре, като целта е проходимостта да се съхрани в една лента. „Тя ще бъде в ската, като преминаването ще се регулира от светофарна уредба, която ще работи през цялото денонощие", обясни той и допълни, че аварийният ремонт на пътя се налага заради ежедневното му пропадане. По думите му пътят е пропаднал с над 10 см само за последната седмица. „Съзнаваме, че затварянето на пътя създава страхотни неудобства и удължава пътя с 10-14 км , но по-добре да го затворим за 10 дни, отколкото за половин година и повече", каза инж. Йонков.