Път пропадна между селата Раздел и Маломирово
Път пропадна между селата Раздел и Маломирово / Личен Архив, Пламен Марков

Огромна дупка зейна преди седмица на път между селата Раздел и Маломирово в община Елхово, при отбивката за местност „Студено кладенче". Трапът е с дълбочина около 7-8 метра, което прави пътя абсолютно непроходим за превозни средства.Просека отстрани дава възможност на хората да преминават пеша, но при повишено внимание.

За случая алармира пред Дарик Христо Досев - собственик на една от хижите, засегнати от пропадането. Пътят води до местността „Студено кладенче", където има няколко туристически и ловни хижи, частни обекти и Екоселището Анастасия.

Път пропадна между селата Раздел и Маломирово
netinfo

Проблемът съществува от около година, като причината за пропадането бил язовир „Студено кладенче", чиято стена е нестабилна заради лоша поддръжка. Водата се просмуквала в почвата и отнасяла земните маси под асфалта, обясни на свой ред управителят на засегнатата хижа Пламен Марков. Още при появата на проблема са били информирани общината, областна управа и други институции, но за укрепване на язовирната стена още нищо не е направено.

След като пътят е пропаднал окончателно на 17 януари, тази година, Марков е написал нови писма до Община Елхово, до Министерство на регионалното развитие, както и до Гражданска защита. Официален отговор все още не е получен.

В момента пътят е затворен от властите, за да не стават инциденти, но местността е недостъпна за туристите. Институциите не са поели ангажимент нито за укрепването на пътя, нито за справянето с проблемната язовирна стена, твърдят собственикът и управителят на Голямата хижа в местността „Студено кладенче".

Път пропадна между селата Раздел и Маломирово
netinfo

„Проблемът е в междуведомствен път между селата Маломирово и Разлог. Заради свлачище пътят е пропаднал и е затворен за движение", съобщи пред Дарик областният управител на Ямбол Димитър Иванов. Има подадени сигнали, потвърди Иванов и добави, че кметът на Елхово е подготвил документи за кандидатстване пред Междуведомствената комисия за отпускане на финансови средства. „Има проблем и се надявам да се справим за сезона, който предстои", каза още областният управител.