/ Павел Тенчев
В Кърджали разкриват три нови социални услуги за деца и младежи в риск от 18 до 21 години с различен етнически произход и социален статус.

Започна ремонт на улици и тротоари в Кърджали за над 5 милиона лева

Така бенефициентите по проект „Заедно в подкрепа на децата на Кърджали”, заедно с тези, които ползват социалните услуги на Дневен център „надежда”, стават общо 245. Това заяви днес на пресконференция заместник-кмета на община Кърджали инж. Катя Митовска, която е и ръководител на проекта.

По думите й, непреките му бенефициенти са и над 300 родители. "Основната цел на проекта е да се създадат условия за предоставяне на нови резидентни и съпътстващи социални услуги в общността, както и подобряване ефективността и качеството на вече предоставяни социални услуги за деца и младежи", каза инж. Митовска.

Инвеститори от Дания проявиха интерес към Кърджали

В рамките на проекта, чиято стойност е близо 1 милион лева, предстои изграждане на инфраструктура за 3 нови социални услуги за деца и младежи в град Кърджали, обновяване и модернизиране сградата на Дневен център за деца с увреждане "Надежда" и осигуряване на съвременно оборудване и обзавеждане за трите нови услуги.

Всичко това трябва да стане до 20 февруари 2020 година, когато е крайният срок за изпълнение на проекта.