/ БТА
Общинският съвет в Кърджали прие бюджет на общината за тази година от близо 131 млн. лева на заседание, съобщиха от Общината.

На сесията кметът Ерол Мюмюн нарече план-сметката "рекордна" и изтъкна, че това е най-добрият бюджет, който някога Кърджали е приемал. В сравнение с началния план за 2023 г. от 88 880 000 лв. увеличението е над 47 %.

Предстоят ремонти на основни улици в Кърджали и общински пътни артерии

Този ръст се дължи на завишени държавни трансфери за делегираните дейности за 2024 г., както и на неусвоен преходен остатък от 2023 г. - основно с целеви характер на средствата.

От изказалите се в залата, цитирани от пресцентъра, бюджет 2024 бе определен като инвестиционен, реалистичен и изпълним в политиките на Общината, целящи подобряване условията на живот на хората, живеещи тук.

Обществено обсъждане за очакваните приходи и разходи в местната хазна се проведе на 26 януари. Тогава бяха подчертани и приоритетните обекти в залегналата програма - ремонт на 17 улици, пет пътни участъка, внедряване на мерки за енергийна ефективност в три детски градини, изграждане на приют за кучета и два моста над река Арда.  

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Николай Грудев, БТА