/ АПИ
Тази година предстои основен ремонт на 17 основни улици в Кърджали и пет основни общински пътни артерии, обслужващи най-много жители на община Кърджали. Това съобщи на пресконференция кметът на общината Ерол Мюмюн. По негови думи ще бъдат подменени настилки, прилежаща и подземна инфраструктура на улиците в Кърджали.

Финансирането е осигурено, като общата стойност на ремонтните дейности възлиза на 23 095 000 лв. Вече са изготвени и приети техническите проекти.

През годината се планира и изграждане на над 40 детски площадки - в дворовете на детски градини, в селата на община Кърджали и в междублоковите пространства и парковете в града. Общата стойност ще бъде над 800 000 лв. Ще бъдат санирани също така пет обществени сгради, както и ще извърши проектиране за основен ремонт на още 12 улици, допълни Мюмюн.

Той представи и проект за изграждане на приют за над 1000 безстопанствени животни до село Седловина, чиято стойност ще е 5,5 милиона лева. По Плана за възстановяване и устойчивост е предвиден строеж на Младежки център за 4,3 милиона лева. 
Николай Грудев/БТА