/ iStock/Getty Images
Всеки пакет съдържа 15 вида хранителни продукти
"В Кюстендил започва раздаването на хранителни пакети на хора в неравностойно положение. Това съобщи зд-р Емилия Кацарска", директор на БЧК-Кюстендил.

БЧК започва да раздава храна на уязвими

Раздаването на продуктите е в изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на найнуждаещи се лица.

Раздаването ще продължи до 29 октомври в пункта на червенокръстката организация, разкрит на улица „Петър Берон“, в складовете  „Търговия на едно“. Работното му време е от 11:00 часа до 16:00 часа.

Едночленните и двучленните семейства ще получат по един малък хранителен пакет с общо тегло 17,540 кг, а тричленните и по-големите семейства - по един голям хранителен пакет с общо тегло 27,690 кг.

Жители на община Дупница ще получат хранителни продукти от БЧК

Всеки пакет съдържа 15 вида хранителни продукти: брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр, както и 9 вида консерви: зелен фасул, зрял боб; домати, зелен грах; гювеч, говеждо месо; говежди кюфтета; пиле фрикасе и риба.

Списъците на подлежащите на подпомагане лица се изготвят и предоставят на БЧК от Агенцията за социално подпомагане. Пакетите с храни са предназначени за лица и семейства, подпомагани на различни основания от дирекциите „Социално подпомагане“.
Агенция "Фокус"