/ iStock/Getty Images
Всеки пакет съдържа 15 вида хранителни продукти
Поетапно в цялата област, служители и доброволци на БЧК-Варна започнаха раздаването на хранителни продукти по Оперативна програма, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на найнуждаещи се лица.

Хранителните продукти ще се раздават до 12 ноември - в работните дни, от 08.30 до 12.30 часа, на следните адреси в град Варна: 

- р-н Аспарухово - ул. "Кишинев" 15 р-н Приморски - кв. Чайка, бл.67 р-н Младост и р-н Одесос

- ул. "Самарско знаме" 1 р-н Владислав Варненчик - помещение до кметството и в област Варна по приложен график

БЧК започва да раздава храна на уязвими

Едночленните и двучленните семейства ще получат хранителен пакет с общо тегло 17, 540 кг, а тричленните и по-големите семейства - хранителен пакет тегло 27,690 кг.

Всеки пакет съдържа 15 вида хранителни продукти: брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр, както и 9 вида консерви: зелен фасул, зрял боб; домати, зелен грах; гювеч, говеждо месо; говежди кюфтета; пиле фрикасе и риба. Всеки правоимащ гражданин ще получава полагащите му се продукти срещу документ за самоличност и подпис.

Списъците на подлежащите на подпомагане лица се изготвят и предоставят на БЧК от Агенцията за социално подпомагане, която е и Управляващ орган на Оперативната програма. Пакетите с храни са предназначени за лица и семейства, подпомагани на различни основания от дирекциите „Социално подпомагане“.
Агенция "Фокус"