/ Областна администрация-Кюстендил
Областният управител на Кюстендил Виктор Янев взе участие в съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на Югозападен район.

Регионалният съвет за развитие на Югозападен район проведе заседание

Заседанието бе свикано и открито от губернатора на Благоевград Бисер Михайлов. От страна на Областната администрация-Кюстендил участие взеха и зам.-областният управител д-р Матей Попниколов и главният секретар Гергана Михайлова.

Община Кюстендил с награда "Асеневци" 2019 за развитието на културния туризъм

„По време на Регионалния съвет бе представена информация за напредъка по изпълнението на оперативните програми, програмите за териториално сътрудничество и Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., както и предстоящи за обявяване процедури до края на 2019 г.“, коментира областният управител Виктор Янев.

Губернаторът на Кюстендил посочи още, че са обсъдени мерки за повишаване конкурентоспособността на туристическата индустрия в страната ни, както и възможностите и предизвикателствата за устойчиво развитие на алтернативния туризъм.
 
Област Кюстендил е на 26-то място по размер на чуждестранните инвестиции

Акцент по време на съвместното заседание е било също представянето на Годишен доклад за наблюдение на изпълнението на Регионалния план за развитие на Югозападен район за 2018 г.
 
Членовете на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на Югозападен район са избрали заместник-председател на органа за периода от 1 юли до 31 декември 2019 г. Това е кметът на община Сливница Васко Стоилков.

Той е предложен от поемащия председателството до края на тази година Илиан Тодоров - областен управител на София област.