В Кюстендил проблеми с електрическата мрежа няма
В Кюстендил проблеми с електрическата мрежа няма / netinfo

В районите на Кюстендил и Благоевград не е отчетена промяна в натоварването на електроразпределителната мрежа, след началото на газовата криза, съобщават от ЧЕЗ. В областите Плевен и София има 15-18 MW увеличение.

Най-сериозно е нараснало потреблението в София град - със 100-120 MW. Такъв е случаят с мрежата в Студентски град, където потреблението рязко е нараснало. Според експертите на компанията, въпреки предстоящото нормализиране на топлоподаването в столицата, проблеми могат да се очакват в газифицираните квартали на София - Симеоново, Манастирски ливади, Банкя, Драгалевци, Суходол и Горубляне. Затова компанията отново призовава своите клиенти да бъдат по-разумни, в използването на електрическата енергия.

Компанията е предприела всички мерки, за да гарантира максимално бързото отстраняване на авариите. Дружеството разполага с 301 аварийни екипи оборудвани с високопроходими автомобили и 137 екипа със специализирана техника.

През последните три дни е регистрирано рекордно за последните 7 години натоварване на електроразпределителната мрежа на територията на град София. Вчера 8-ми януари в 20.00 часа е отчетен максимален товар от 1 263 MW - най-високото ниво от 2002 г. насам. Въпреки това, електроразпределителната мрежа е стабилна и работи нормално и ситуацията постепенно се нормализира.