/ iStock/Getty Images
Предвижда се той да бъде отново открит от 1 септември
Във връзка с увеличаването на броя на заболелите на територията на община Дупница от COVID-19, на заседание на Общинския кризисен щаб е било взето решение за подновяване работата на триажния кабинет в града, съобщиха от Общината.

Ще тестват учениците за COVID-19 веднъж в седмицата, ако родителите са съгласни

Предвижда се той да бъде отново открит от 1 септември. Кабинетът не работеше през летните месеци, когато броят на новозаразените беше нисък.

"Разходите за заплащане на персонала и издръжката на необходимите материали за триажния кабинет се поемат от Община Дупница. Тестване за коронавирус ще се прави само жители на община Дупница", обясни заместник-кметът Крум Милев.

Според Ангел Кунчев интересът към ваксинациите нараства

От Общината съобщиха, че за да няма злоупотреби, на един човек ще може да се извършва повторен тест след изтичане на 48 часа. Дупница все още е в "жълтата зона", но броят на заразените расте, казаха от щаба. В двете болници в града с коронавирусна инфекция са хоспитализирани 14 души.

Сред набелязаните нови мерки е организирането на "зелени коридори" за деца и бременни в Диагностично-консултативния център във вторник и четвъртък. Пропускателният режим там ще се осъществява от полицейска охрана.
БТА