/ Община Дупница
Състезателят по тенис на маса на "Марек Дигеста" Радослав Котев да стане стипендиант към Министерство на спорта, поиска с писмо кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев до министър Красен Кралев.

Първите деца-стипендианти на Община Дупница получиха своите награди

Младият тенисист отговаря на всички условия за годишна стипендия и ще се превърне в 6-ия млад спортист от Дупница, който ще получава финансов стимул всеки месец. Задължително условие, освен постигнати успехи е и да бъде ученик в дупнишко училище.

Месечни стипендии вече получават състезателите в белите спортове Кристиян Божилов и Красимир Атанасов, както и таекуондистите Александър Джорджев, Радина Борисова и Кристиян Анастасов.

10 момчета и момичета от Община Дупница ще получат стипендии тази година

"Младите трябва да бъдат поощрявани и да виждат, че държавата и общината ги подкрепя, за да имат стимул да се развиват и да гонят още по-големи успехи в своите спортове. За съжаление, няма как да се включат всички наши изявени млади спортисти в разпределението на стипендиите от Министерство на спорта заради условията и критериите, затова от тази година въведохме и местно финансиране със стипендии за даровити деца.

Знаете, че освен на спортисти, стипендии раздадохме и ще раздаваме и на деца от другите сфери, защото успехите не се делят, когато са в името на града, на положените труд и усилия, а и това са нашите деца на Дупница", коментира инж.Чимев.