Специализирана полицейска операция, стартирала на територията на Кюстендилска област, е във връзка с битовата престъпност и предотвратяване на нарушения, свързани с изборното законодателство.

БГНЕС

Тя се осъществява от сили на ОД на МВР, Районно управление-Кюстендил, Районно управление (РУ)-Дупница, ГД „Жандармерия“, Инспекция по труда, БАБХ, НАП.

БГНЕС

„В момента на територията на Ру-Кюстендил, както и на територията на РУ-Дупница, се проверяват обекти в ромските квартали - за Кюстендил - квартал „Изток“, а за Дупница - кварталите „Каваклия“ и „Ценеви”, каза комисар Васил Паргов началник „Охранителна полиция” към ОД на МВР.

БГНЕС

Според него към настоящия момент операциите протича в търговски обекти, в които са установени нарушения. Има два обекта, които нямат разрешително за извършване на търговска дейност, За нарушенията са съставени актове, а в Дупница има задържан и един човек.

БГНЕС

„Проверки се извършват и от служители на "Пътна полиция" за установяване на нарушения от Закона за движение по пътищата, както и на водачи, които са с неплатени глоби.

БГНЕС

Към момента се извършват проверки за нарушения, свързани с купуване на гласове, няма установени нарушения”, добави комисар Паргов. 

БГНЕС

БГНЕС