ВСУ Черноризец Храбър в Кюстендил
ВСУ Черноризец Храбър в Кюстендил / netinfo
Проф. д-р Павел Павлов заместник-ректор по научно-изследователската дейност на ВСУ връчи дипломите за степен бакалавър на поредния випуск на ВСУ "Черноризец Храбър" в Кюстендил. 54 студенти абсолвенти  от България , Сърбия и Македония , облечени в тоги получиха дипломите си и ценни съвети как да успеят в избраните професии и да се гордеят с образованието, което са получили.

ВСУ Черноризец Храбър в Кюстендил
netinfo

„Налице е постепенно нарастване на броя на дипломираните студенти, което показва, че е налице устойчивост и нарастване на плана и дипломирането на студенти от региона.Това е едно конкурентно предимство и завоевание, защото в сегашната социално политическа обстановка,  винаги ученето извън родното място е свързано с допълнителни разходи за транспорт, за  пребиваване и прехрана.Така в България се разпространява все повече обучението на място, най- търсено е задочното и дистанционното обучение.

Кюстендил е един от градовете в страната, които могат да се похвалят с устойчив прием, при това в условията на конкуренция на ЮЗУ.Това също говори за равнището на образованието и за качеството на обучението, което се провежда в Кюстендил в партньорство с МЦСП, със сериозни и квалифицирани преподаватели от Варна, София и Кюстендил”, заяви проф. д-р Павел Павлов.

ВСУ Черноризец Храбър в Кюстендил
netinfo

Проф. д-р Павел Павлов специално подчерта и партньорството с колеги от университети в Македония и Сърбия.

”За първи път се дипломират 7 студенти от Македония и 6 от Сърбия, тенденция, която много ни се иска да продължим да развиваме особено в контекста на подобряване отношенията между България и Македония.Очевиден е нарастващият интерес  на  граждани на Македония и Сърбия  към това обучение.

На форум в София миналата седмица към колегите са се обърнали много студенти от Струмица, Куманово, Пирот и други градове, които имат интерес  към управление на международни проекти, финансирани от фондовете на ЕС и в сферата на европейската публична администрация, бизнес администрация, публичен и бизнес мениджмънт, т. с колегите искат да получат  европейско признати дипломи, които дават хоризонти  като работа, нови партньорства и контакти и ние вървим точно към това”,  коментира още проф. д-р Павел Павлов.

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър”, получи трета институционална акредитация за максимален 6-годишен период с оценка 9.12 при най-високата възможна 10. Документът се издава от Националната агенция по оценяване и акредитация. Оценката, която университетът получи, е една сред най-високите давани на висшите училища у нас.

Високата акредитационна оценка на висшето училище е в отговор на усилията за непрекъснато подобряване на качеството на образованието и адаптирането на учебните програми и подготовката на студентите към динамичните условия на пазара на труда. Тя гарантира високото качество на академичния продукт и стратегическото развитие на научно-изследователската дейност.

На 28 февруари 2016 г. университетът беше ресертифициран за пети път от Международната сертифицираща организация BUREAU VERITAS Certification в съответствие с международния стандарт ISO 9001:2015 и получи сертификати с акредитации от UKAS (Великобритания) и ANAB (САЩ) за срок от 3 години.

ISO е Международна организация по стандартизация, в която участват организации от над 100 страни в света. Тя разработва различни стандарти за управление на качеството в редица сфери на деловия живот.
Стандартите на ISO са приети от Европейския комитет по стандартизация (CEN) и заместват националните с общоприети международни стандарти. Те служат за подобряване на комуникацията и развитието на международната кооперация в световен мащаб.

ВСУ Черноризец Храбър в Кюстендил
netinfo


Област на сертификация на ВСУ по ISO 9001:2015 за периода 2016 – 2019 г. включва: Предлагане на акредитирано висше образование, провеждане на следдипломна квалификация и специализация, преквалификация и обучение през целия живот.

Извършване на научноизследователска и експертно-консултантска дейност. Разработване и участие в международни и национални научно-приложни проекти и инициативи. Осигуряване на междууниверситетско сътрудничество и академична мобилност на преподаватели и студенти, в т.ч. и в съответствие със системата за трансфер на академични кредити (ECTS).

Осъществяване на стопанска дейност, пряко свързана или помощна за основната дейност на университета.