/ iStock/Getty Images
Първан Дангов разкри, че бюджетът за тази година ще бъде в размер на 80 милиона лева
Паричният салон на Община Дупница ще бъде изнесен в сградата на бившата банка "Биохим".

Това съобщи по време на пресконференция в Общината кметът Първан Дангов. Той посочи, че общината ще загуби сградата, ако до април не бъдат предприети действия за ремонтирането ѝ. 

Кметът на Дупница: Цената на водата ще поскъпне до 3,65 лв. за кубик

Дангов каза, че намерението му е там да бъдат преместени данъчните служители на Община Дупница, управлението на социалните услуги, както и изнесените работни места на данъчната администрация от Кюстендил, които сега са на третия етаж в сградата на общинската администрация.

Паричният салон на общината в момента се помещава на партера на общинската сграда. Сградата на банка "Биохим" пък беше предоставена на общината с решение на Министерски съвет от декември 2021 г.

Тя беше собственост на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, придобита заради неплатени данъци от Тютюнева промишленост. Обектът е с площ 399 кв. 

В аванс преди общественото обсъждане на бюджета на общината, Първан Дангов разкри, че бюджетът за тази година ще бъде в размер на 80 милиона лева. През миналата година бюджетът на Дупница беше 52 млн. лв. "За първи път ще има 1 млн. за работни проекти, част от тях за ВиК". 

"Единствените заварени проекти, готови за внасяне за финансиране, бяха този за ВиК мрежата в село Джерман и стадион "Бончук", които са одобрени за финансиране от правителството", каза още кметът на Дупница.
Елица Иванова, БТА