Алекс Анков 
Алекс Анков  / Иво Кирилов, Дарик
На една година лишаване от свобода бе осъден 19-годишният Алекс Анков, за притежание на оръжие и хулиганска проява. Срещу Алекс Анков има заведено и дело за убийството на Валери Дъбов, при масов бой в центъра на Кюстендил.

Млада майка от Кюстендил предложи да бъде изграден паметник и чешма в памет на убития 35- годишен Валери Дъбов

Присъдата в Районен съд-Кюстендил бе постановена от съдия Пламен Деянов, след постигнато споразумение между прокуратурата и обвиняемият. Делото е за предизвикан скандал през юни месец миналата година в ромският квартал "Изток". По делото имаше още един обвиняем Иван Стоянов, който получи 1 година и три месеца условна присъда.

Обвиниха 19-годишния Алекс в убийство и опит за убийство на повече от едно лице

“При този инцидент има две лица пострадали, но те са с леки наранявания. Постигнахме споразумение с обвиняемите. Единият подсъдим се призна за виновен по две обвинения, а именно притежание на две оръжия и хулиганство с изключителна дързост и цинизъм”, заяви прокурорът по делото Албена Разсолкова.

Заподозреният за убийството на Валери Дъбов написа: Ne sm ybiec и се предаде в полицията

“Мисля, че това беше най-разумното решение. Както знаете същият е с мярка за неотклонение задържане под стража за убийството извършено в Кюстендил. С оглед на това считам на това, че бе по-разумно бе по това дело да се признае за виновен.

Един починал и няколко ранени след сбиване в центъра на Кюстендил

Да получи ефективно наказание, и да търпи това наказание, а не да бъде с мярка за неотклонение, тъй като положението в ареста е много по- тежко отколкото в затвора в Бобов дол”, заяви адвокатът на Алекс Анков, Вася Пешева.

Задържан е 19-годишен мъж за убийството след масовия бой в Кюстендил

До дни Алекс Анков трябва да бъде приведен в затвора в Бобов дол, за да търпи наказанието и да бъде отменена от прокурора мярката “Задържане под стража” по другото дело.