/ Маргарита Петрова
Новата детска градина в жк Бистрица и новият физкултурен салон в ОУ „Неофит Рилски“ трябва да бъдат готови до 1 година и половина. Кметът на община Дупница инж. Методи Чимев съобщи, че е получено одобрение за 100% финансиране на изграждане на двете сгради.

Безвъзмездно община Дупница ще получи 1 300 000 лв. за подобряване на образователната инфраструктура.

972 000 лв. са за изграждане на нова детска градина в жк Бистрица, 246 000 лв. за построяване на нов физкултурен салон в ОУ „Неофит Рилски“. Поисканата сума от община Дупница не е коригирана и ще бъде получена в пълен размер.

Договора трябва да бъде подписан на 4 април, а след празниците ще бъде обявена обществената поръчка за проектиране и инженеринг.

Детската градина, която се предвижда да бъде с капацитет 100 деца ще бъде газифицирана съобщи кмета на община Дупница. Още преди подаване на проектното предложение фирмата е била информирана, че сградата ще бъде газифицирана. Дейностите ще бъдат извършени преди да финала на рехабилитацията в квартала, за да не се нарушава целостта на уличната настилка след това.

Градоначалникът посочи, че с изграждането на детската градина ще бъдат осигурени по-добри условия за децата на Дупница. Сега има групи, които се помещават в сгради под наем, част от които не са в най-добрия вид.
Припомням, че през миналата година, Община Дупница откупи терена в жк Бистрица, като в съседство на детската градина ще бъде изграден и новият център на квартала.

За физкултурния салон на ОУ „Неофит Рилски“, които пустее и не се ползва от поне 15 години, е предвидено старата сграда да бъде разрушена и на нейно място изграден нов и модерен салон. Той ще се използва от учениците на ОУ "Неофит Рилски", като при свободен капацитет ще може да се предоставя за ползване и на клубовете в града.
Дарик- Кюстендил