/ netinfo
ОбС-Дупница разпредели 90 000 лв. от общинския бюджет за спортните клубове. Беше направена само една корекция, бяха отпуснати 2500 лв. на ФК „Сокол“ с. Самораново, а парите бяха взети от заделените 20 000 лв. за общински спортни мероприятия.

Председателят на комисията по спорт Славчо Павлов отново апелира да се сформира, ако не необходимо специална комисия, която да коригира Наредбата, по която се отпускат средствата. Такова предложение имаше и миналата година, но така и не започна дебат по темата. Според него Наредбата има нужда от промени.

В отговор на въпрос какви са събитията в спортния календар отговор даде кмета Методи Чимев, но посочи, че клубовете, които получават пари също трябва да инициират събития, освен тези, които прави община Дупница.

Градоначалникът посочи, че предстои събитие за отбелязване на 40 годишнината от спечелването на Купата на Съветската армия от ФК „Марек“ през 1978 г., предвижда се през месец май колоездачна обиколка в Сапарева баня и Дупница, бейзболния и софтболен отбор пък ще е домакин на кръг от първенството.

На това заседание беше подкрепено предложението за поемане на нов овърдрафт кредит от 500 000 лв., като средствата ще се използват предимно за разплащане по европейските проекти, които стартират в града.

Средствата след това се възстановяват от програмата. Съветниците приеха и декларацията на ОДБ, която да бъде изпратена до компетентните институции и се отнася до настояването коридор номер 8 да минава през Дупница.

Беше гласувана и промяната в Наредбата за управление и разпореждане с общинско имущество, според която се увеличава наема на ливади, пасища и земеделски земи. Отпадат и 2% режийни разходи при закупуване на общински имот.