/ netinfo
Община Дупница подписа споразумение за присъединяване към  ВИК-асоциацията за Кюстендилска област. Това стана на днешното извънредно заседание, на което кметът Методи Чимев подписа документа. На заседанието бе определен и основният размер на вноската на Държавата към Асоциацията, тя е на стойност 17 000 лв.

ВИК-асоциация
netinfo

„В Асоциацията към момента единствено община Сапарева баня не се е присъединила. Водим преговори с кмета и общинските съветници. Водим разговори и с Министерство на регионалното развитие по отношение на това, ако евентуално нямаме присъединяване на Сапарева баня, дали ще може да разчитаме на някакъв финансов ресурс.

Кметът на Дупница за мащабните ремонти: Улиците в Дупница трябва да бъдат проходими през зимата

Имаме уверението на Министерството, че ще получим  някакъв финансов ресурс. Съгласно Генералният план за нашата област без община Сапарева баня, сумата необходима за изпълнение и подобряване на водоснабдителните и канализационни услуги е около 55-56 млн. лв”, заяви областният управител Виктор Янев.

ВИК-асоциация
netinfo

Според него община Сапарева баня и нейните жители ще стигнат и сами до този извод за присъединяване, когато вече КЕВР предложи новите планове и новите цени на водата, към тези територии, където няма консолидиран ВиК оператор.