/ Маргарита Петрова
Проектът за Интегриран градски транспорт в Дупница ще продължи до средата на следващата година. Ще бъдат асфалтирани над 7 км улици.
 
ВиК-Дупница започна подмяната на водопровода по ул. "Венелин"

“Още преди месец стартирахме с подмяна на водопровод и канал по улиците, където ще се реализира проекта, а основната идея е рехабилитация на пътната инфраструктура. Не омаловажавам и поставянето на 59 нови автобусни спирки, плюс табла за електронно управление, плюс купуването на 5 нови автобуса, по вече създадената нова автобусна линия”, каза в интервю за Дарик кметът Методи Чимев. Той бе категоричен, че и през зимния сезон, улиците в Дупница трябва да бъдат проходими.
 
Ежеседмично се прави оперативка с фирмите, които работят за подмяна на водопровод и канал, и фирмите за реализация на проекта за Интегриран градски транспорт.
“Темата е- зимния сезон да не оставяме разкопани улици.

Само консорциум от "Руен Холдинг" и "Инфраконструкт" искат да ремонтират 2 улици в Дупница

В момента и ул. “Велико Търново” и “Георги Икономов” /бивша Бригадирска / са непроходими. Идеята е да направим една запечатка, първи слой асфалт, за да елиминираме проблема за зимата”, заяви инж. Чимев.
 
Относно реализацията на мащабния проект в жк. Бистрица, дейностите трябва да се финализират в рамките на 20 дни. “Направихме обиколка преди дни с управителя на фирмата- изпълнител, за да отстраним навреме забележките, които имах, а то винаги има, важното е да се отстраняват навреме. Мисля че, промяната в квартала е осезаема”, коментира кметът на Дупница
Дарик- Кюстендил