/ DarikNews.bg, Гергана Николова
Група "Сакндау“ ще пее на избора на тазгодишната девойка "Кюстендилска пролет“ и нейните две подгласнички.

Това обяви на пресконференция кметът на Община Кюстендил Петър Паунов. На 21 март за доброто настроение на кюстендилци ще се погрижи Танцов ансамбъл “Пирин“.

Изборът на "Девойка Кюстендилска пролет“ се завръща на открита сцена. Спектакълът ще бъде проведен на 18 март на централния площад "Велбъжд“. "Една заявка към младите. На 18-и март ще пее група "Скандау“.



На 21 март, отново на открита сцена, всички наши гости и жители на града ще посрещнат празника с Танцов ансамбъл "Пирин“, обяви кметът Паунов. Кметът отправи благодарност към Драгомир Драганов, за подаръка, направен за децата на Кюстендил - "Цирковата стая“ В библиотеката.

Кюстендил празнува, избраха „Девойка Кюстендилска пролет“ (СНИМКИ)

В рамките на отправен въпрос, кметът Паунов коментира възникналата авария на отоплителното котле в Езикова гимназия. "Специални благодарности към колегите от инженерния отдел, на ръководството на училището.

Котлето е ремонтирано, възстановена е отоплителната инсталация, но с оглед нейната възраст са монтирани 23 климатика във всяка една от класните стаи. Монтирани са и два големи климатика във физкултурния салон и в учителската стая“, допълни Петър Паунов.

Езиковата гимназия в момента е с подсигурено отопление. Общината има готов проект на стойност 9 млн. лева, който е за цялостен ремонт. Проектът ще бъде разделен на два етапа.

За 4,5 млн. лева ще се кандидатства по програмата за енергийна ефективност, за да може да се подмени цялата отоплителна инсталация, както и вътрешното саниране. Другата част ще бъде за фасадата на сградата, която е паметник на културата.
Агенция "Фокус"