/ ТД Осогово
Общинският отдел "Култура и духовно развитие" в Кюстендил започва записването за участие в конкурса "Кюстендилска пролет 2022". Кандидатките за участие трябва да са навършили 16 години, което е единственото условие за участие. Записването започва от 13 януари и ще продължи до 4 февруари, в отдел "Култура и духовно развитие" (Килийното училище).

От общинския отдел обявиха началото и на 15-ия Национален конкурс за детска рисунка "Пролет върху листа" - 2022, организиран от Община Кюстендил.

Темата "Пролет върху листа" е свободна и креативна. Участниците имат възможност да изявят своето творчество, да импровизират с различни изобразителни материали и да създадат пролетни пейзажи и натюрморти, цветя, фигурални композиции или свободни изображения в пролетна хармония.

"През годините конкурсът се превърна в утвърден форум на детското творчество и се радва на много широка популярност в цялата страна. Хилядите получени рисунки го превръщат в представителна извадка за нивото на детското творчество", каза директорът на общинския отдел Дима Укалска.

Творбите за участие ще се приемат до 8 март, в отдел "Култура и духовно развитие", Община Кюстендил.

На тържествена церемония на 20 март, във Възрожденското училище в Кюстендил, ще бъдат обявени резултатите от конкурса и ще бъде открита представителна изложба на класираните творби.
БТА