Христо Пенов финишира втори в Хасково, катастрофа в KZ-2
Христо Пенов финишира втори в Хасково, катастрофа в KZ-2 / ClubS1

Кюстендилският картинг пилот Христо Пенов се представи убедително във втория кръг от Републиканския шампионат по картинг. Той финишира втори и в двата манша на пистата в Хасково. Победител в клас "Mini" стана Алекс Златанов. Трета се класира Лора Христова.
След като пилотите от клас Mini стартираха в първия манш, Христо Пенов изпревари Алекс Златанов, заемайки 1-во място. След няколко обиколки обаче Алекс си върна позицията и двамата завършиха състезанието в този ред. Лора Христова стартира от шеста позиция, но се пребори за третото място.
Алекс Златанов потегли и финишира първи във втория манш. Лора Христова изпревари Христо Пенов след старта, не след дълго обаче той си върна позицията.
Кюстендилецът е победител в клас "Mini" от първия кръг в Кюстендил. Той е и по- малък на възраст от съперниците си, като кара в този клас за първа година.
Опасна катастрофа стана на пистата край Хасково, по време на клас "KZ-2" от републиканския шампоинат по картинг. За щастие инцидентът се размина без никакви наранявания на участващите пилоти. Фотографът Любомир Асенов (Lap.BG) улови с камерата си инцидента.

Христо Пенов финишира втори в Хасково, катастрофа в KZ-2
netinfo