/ Иво Кирилов, Дарик
Водачът на автобуса, който вчера изгоря в местността Дервена на път за Македония, не е употребил алкохол, сочат резултати от проверката. Документите на водача и автобуса са били изрядни, на място е бил и екип на ДАИ.  При инцидента от четвъртък вечерта няма пострадали хора
 
19 април: Автобус изгоря на път за Македония, няма пострадали (СНИМКИ)

Изгорели са личните вещи на някои туристи, които са били вътре в автобуса. 6-ма пътници са останали без лични документи. След снемането на обяснения и документирането на произшествието туристите са отпътували за София. По първоначални данни, причина за запалването е късо съединение. Образувано е дознание по случая, уведомен е дежурен прокурор.
 
Снощи автобус, превозващ 46 души от София за Македония, изгоря напълно на пътя между Кюстендил и граничния контролно-пропускателен пункт "Гюешево" в местността Дервена, като при инцидента няма пострадали хора. Водачът усетил пушек, спрял автобуса и съобщил на туристите да слязат, успели да вземат и багажа от багажното отделение. Местопроизшествието е обслужено от екипи на пожарната и полицията в Кюстендил и дежурна следствено-оперативна група.

 
ОД МВР- Кюстендил